ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ

Ве молиме јавете ни се, па ние од специјално за вашиот случај, може да обезбеди многу специфични информации за кои се бара документи од вас.


Генерално, потребни се следните документи:  • Пасошка или лична карта

  • За граѓани кои не се членки на ЕУ: дозвола за престој, шенгенска виза или печат за влез

  • Проширен сертификат за регистрација од Bürgeramt

  • EVT. Сертификат за растворливост (ако е достапен).

  • Ако разведен / вдовица, правно обврзувачки развод декрет / посмртница

  • Уверенија за родени деца на SHARED

Колку брзо би сакале да стапите во брак? Погледнете ги нашите пакети за брак.

WhatsApp WhatsApp
повик